איך אפשר לאהוב יותר?
איך להפוך לאדם יותר אוהב?
איך לפתח אהבת חינם?
אהבה היא המהות של חוויית האושר הנכספת
"שנאת חינם" גרמה לחורבן בית שני ול2000 שנות גלות, ועדיין ממשיכה להתקיים גם בימינו. "שנאת חינם" היא שנאה ללא הצדקה. שנאה הנובעת מהכללות, דעות קדומות ולב אטום
התיקון לשנאת חינם הוא: "אהבת חינם". אך מהי "אהבת חינם"? האם זה רגש? או אולי זה פעולות? פעולות יומיומיות אשר מייצרות "אהבת חינם".
תחושת אהבה יציבה וקבועה היא לא אוטומטית אלא דורשת התכווננות ועשייה.
לפי מחקרי מוח, האהבה נמצאת באזורים המשויכים לאיכפתיות ואמפתיה.
הפעולות שאני עושה למען האחר מגבירות אצלי את תחושת המעורבות והמחוייבות כלפיו ומגבירה את תחושת האהבה.
אותה "אהבת חינם", אשר מייצרת קשרים טובים ועמוקים עם האנשים הסובבים אותי ועם אנשים נוספים שזקוקים לי היא מהות האושר.
באוניברסיטת הארווארד ביצעו את המחקר הארוך והמקיף ביותר שנעשה אי פעם בתחום האושר, מחקר גראנט, המחקר לקח לא פחות מ-75 שנה לפצח את הקוד לחיים טובים. לאחרונה פורסמו מסקנותיו של המחקר – וכן, יש הפתעות.
המסקנה של המחקר מרתקת: המפתח לבריאות ואושר מצוי במערכות יחסים חמות ואוהבות עם עצמך ועם הקרובים אליך – הורים, בני זוג, ילדים, חברים וקהילה. במילים אחרות, כפי שג'ורג' ואליאנט, העומד בראש המחקר, סיכם: "אושר הוא אהבה. נקודה."
מחקרים רבים ושונים מצביעים על כך שקשר של אהבה חיוני לבריאות גופנית ארוכת טווח, ואילו בדידות ומחסור בקשר מקצרים את תוחלת החיים שלנו לא פחות מעישון.
מי שיותר מחובר לחברים, למשפחה, לקהילה הוא באופן מובהק יותר מאושר, יותר בריא וחי חיים ארוכים יותר. אנשים מחוברים הם אנשים מאושרים יותר.
אם אנחנו מתמקדים באהבה, אנחנו יכולים להגביר אותה. מדובר ביכולת שאנו מסוגלים לבנות בתוך עצמנו דרך מיקוד מנטאלי, מחויבות ריגשית ופעולות של דאגה לאחרים. כאשר אנו מתרכזים ברגשות האהבה שלנו כלפי אנשים, אנו חווים רגשות פנימיים של שביעות רצון שיכולים להניע אותנו להיות אנשים אוהבים יותר באופן כללי
אילו מעשים נמצאו כמגבירים את רמת האושר?
בגדול, כל מה שנבחן והוכח כתורם לרמת האושר בעצם קשור לתחושת החיבור בין אנשים.
- להשקיע זמן ומחוייבות עם חברים, משפחה וקהילה. ככל שהאדם יותר שבע רצון במהלך חייו ממערכות היחסים שלו, כך סיכוייו לאושר, בריאות ותוחלת חיים גדולה יותר גדלים. ולכן, הזמן הוא עכשיו להשקיע במערכות יחסים!
- התנדבות – מעשים של אלטרואיזם/התנדבות (עזרה לזולת) ונחמדות/טוב לב באופן מכוון או אקראי משפרים את רמת האושר, במיוחד כאשר עושים לפחות 5 מעשים כאלה בשבוע. התנדבות כל כך מגדילה את רמת האושר כי זה נותן משמעות לקיום מעצם היותך חשוב ותורם למישהו אחר.
- תרומה של 4% מההכנסה הפנויה הוכחה כמגבירת אושר.